Enigszins bijzondere avond: versterkte wijn. Gisting gestopt door toevoegen van alkohol, in functie van gewenste restsuiker. Zelfs de drogere Sercial, volledig gestopt na gisting behoudt nog behoorlijk wat restsuiker.
Geen discussie over de beste. Maar ook niet over de kwaliteit-prijswijn.
De duurste, een bijzondere, door 20 jaar vatlagering getekende Malvasia, die toch voldoende zuur behield om de complex zoete smaken te verzachten.
De kwaliteit-prijs: een uitzonderlijke mix van boal met verdelho leverde een goede balans van niet te zwaar zoet met fris zuur.
De zuivere Sercial en Verdelho werden niet zo sterk geapprecieerd. En opvallend, ook niet in de meer belegen versie. Barbeito haalde het in huisstijl van Blandy’s met zijn 5 jaar oude Verdelho.
De Colheito van Cossart Gorden scoorde beter maar moest toch op respectabele afstand de Reserva Bual/Verdleho van Barbeita voor laten gaan. Deze moest wel zijn meerdere erkennen in de Malvasia 20 Anos, Lte 4122, die evenwel een veel groter budget doet aanspreken.
Geen discussie dus over de winnaar van de avond (de Reserva Bual/Verdleho van Barbeita). Ook al verschijnt die zelf in half liter verpakking.
Madeira is niet van het goedkoopste, wij kunnen daar omwille van de kleinschalige productie, kost van bewaarruimte en duur van bewaring begrip voor opbrengen. Daarom is de winnaar van de avond als kwaliteit prijs wijn een zeer verantwoorde keuze.
Verder schrijven we in onze agenda's in:
13 mei: Bruno
18 juni: JP
2 augustus: synthesevergadering (met familie en hapjes)
25-27 september: niet vergeten jullie advies aan Patrick te bezorgen: http://www.geuldal.com/?pid=oudemolen
normaal voor 20 personen maar als we een paar matraskes bijleggen?, 't zijn immers 10 slaapkamers, en op 1 ha kunnen we al een paar tuinstoelen kwijt
Geen opmerkingen:
Een reactie posten